2016.10.20.
Nemzeti ünnepekre egy villámgyors és nemzeti színű recept.
Az olaszok az év minden napjára tudnak egy jó tészta receptet. Ez most már lassan nálam is így lesz. Ezt a receptet október 23-ára ajánlom. Nem azért, mert annyira magyaros lenne, hanem azért, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül és így meg tudunk pihenni egy kicsit ezen a napon, ha már úgyis vasárnapra esik.
Hogy még egyszerűbb és gyorsabb legyen a recept, egyetlen lábosban készítjük el az egészet, így a mosogatással sem megy el olyan sok idő.
Hozzávalók (2 adag):
2 adag penne tészta
1 db cukkini
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
4 ek. paradicsompüré (nálam Happy Frucht)
1 ek. olívaolaj
6 db mini mozzarella
só
őrölt fekete bors
szárított, morzsolt bazsalikom
Elkészítés:
1. Egy kisebb lábosban sós vizet forralunk és al dentére főzzük benne a tésztát. Majd leszűrjük és félre tesszük.
2. A lábosból kiöntjük a vizet, megtöröljük egy papírtörlővel, majd felforrósítjuk benne az olívaolajat. Rátesszük a finomra vágott hagymát, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.
3. Ha már puha a cukkini, akkor hozzáöntjük a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot is. Ezt csak átforrósítjuk és már kész is.
A kifőzött tésztát keverjük a cukkinis raguhoz, öntsük ki tányérba, és tegyünk a tetejére félbe vágott mini mozzarella golyókat.