2014.02.02.

Egy újabb sörtésztában sült cukkíni recept, ezúttal más körettel.
Hozzávalók (3-4 személyre):
3 db cukkíni
só
3 db tojás
3 dl világos sör
30 dkg finomliszt
étolaj
A burgonyapüréhez:
8 db burgonya
só
2 ek. tejföl
2 ek. vaj
3 dl tej
A répa körethez
2 db sárgarépa
1 csomó petrezselyemzöld
1 kk. kristálycukor
só
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet és még forrón hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Kézi robotgéppel elkeverjük, és közben hozzáadagoljuk a tejet a kívánt sűrűségtől függően. Sózzuk, és még egyszer átkeverjük.
2. A répát megtisztítjuk és burgonyahámozó segítségével vékony szeleteket vágunk belőle. Vajon megpároljuk, sózzuk, cukrot szórunk rá és megszórjuk petrezselyemzölddel.
3. A cukkíniket megmossuk, felkarikázzuk és alaposan besózzuk. 5-8 percig állni hagyjuk.
Elkészítjük a sörtésztát. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgájához habverővel hozzákeverjük a sört és a lisztet. Pár csepp étolajat is teszünk bele és megsózzuk. Kis adagokban hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A cukkíniket előbb lisztbe forgatjuk, majd az elkészített Orly masszába, és bő forró olajban kisütjük.