2014.06.17.
Nemcsak az ázsiai ízek szerelmesei, de a fogyókúrázók is örömüket lelhetik ebben a pikáns finomságban. A csípős ételek állítólag fogyasztó hatásúak. Kiváló köret lehet sült csirke mellé, de önállóan is megállja a helyét.
Hozzávalók (2 személyre):
1 db sárgarépa
1/2 karalábé
1 db lilahagyma
1/2 kaliforniai paprika
3 db újhagyma
1 db kisebb cukkíni
1 db fokhagyma
só
őrölt chili cayenne
1-2 ek. szójaszósz
2 ek. szezámolaj
4 ek. szezámmag
70 g rizstészta (én cérnametéltet használtam)
Elkészítés:
1. Zsülienre (gyufametéltre) vágjuk a répát, a karalábét, a cukkínit és a paprikát. Felszeleteljük a hagymákat.
2. Wokban vagy egy serpenyőben szezámolajat forrósítunk. Hozzáadjuk a zöldségeket a cukkíni és az újhagyma kivételével. Sózzuk.
Ha a zöldségek már kellően megpirultak, akkor hozzáadjuk az újhagymát és a cukkínit is. Őrölt chilivel megszórjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és tovább pirítjuk.
A végén szezámmagot keverünk hozzá, ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk az elkészített rizstésztát és szójaszósszal meglocsoljuk.