2016.06.04.

Imádom a gombát, így a ”gombából bármit és bármennyit elv” alapján, most egy egyszerű töltött gomba készült.
Hozzávalók (2 adag):
6 db csiperkegomba
só
őrölt fekete bors
őrölt fehér bors
1 csomó petrezselyemzöld
friss bazsalikom levelek
100 g juhtúró
60 g tejföl (12%-os)
50 g light sajt
1 tk. olívaolaj
60 g kuszkusz
Elkészítés:
1. A gombát megtisztítjuk, a tönköt kivágjuk és alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lefelé fordítva 5 percig állni hagyjuk.
2. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez finomra vágjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és összekeverjük a juhtúróval, a tejföllel, sóval és őrölt fehér borssal. Az így kapott tölteléket a visszafordított, hőálló tálba helyezett gombafejekbe kanalazzuk.
3. A mozzarellát felszeleteljük és mindegyik töltött gomba tetejére teszünk egy szeletet. 200 C fokra előmelegített sütőben (grill fokozaton) addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
Főtt kuszkusszal tálaljuk, melyet a csomagoláson található instrukciók alapján készíthetünk el.
kuszkusz nélkül 1 adag (170 g) tartalmaz :
Energia: 349 kcal
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 17 g