• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)

2016.03.26.

Húsvéti luxus vendégváró falatok ínyenceknek (alakbarát módon)

A lazac és az avokádó nem mindennapi szereplői egy átlagos konyhának, de húsvétkor megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést akár reggelire is. De ha vendégeink ínyencek, akkor biztosan őket is elbűvöljük ezzel a vendégváróval, mely a tőlem megszokott módon természetesen alakbarát is.

Nézzük, milyen jótékony hatásai vannak a felhasznált alapanyagoknak!

Avokádó: Értékes telítetlen zsírsavakat tartalmaz, és meglepő módon ez a legmagasabb zsírtartalmú gyümölcs segít a fogyásban is, mivel olyan hatóanyagokat tartalmaz, mely csökkenti a vércukorszintet. E-vitamin tartalma erősíti a szívet, B-vitamin tartalma pedig támogatja az idegrendszert.

Lazac: Szintén zsírégető magas fehérje tartalma miatt. A benne lévő omega-3 zsírsavak pedig védenek a szívinfarktustól, erősítik az idegeket és ápolják a bőrt.

Tojás: Gazdag fehérje- és aminosav-forrás. Tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, többek között tartalmaz A, B12, D és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint. További jótékony hatások itt.


Hozzávalók (6-8 személyre):

1 csomag füstölt lazac

8 szelet teljes kiőrlésű kenyér pirítósnak

2 db tojás

 

az avokádókrémhez:

3 db érett avokádó (legyen jó puha, különben nem tudunk vele dolgozni)

2 ek. natúr joghurt vagy tejföl

½ lime leve

őrölt fekete bors

2 gerezd fokhagyma

 

díszítéshez: bazsalikom

Elkészítés:

1. Kezdjük az avokádókrémmel. Az avokádót kettévágjuk és belsejét egy kanál segítségével egy aprító vagy turmixgépbe kaparjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével. Natúr joghurtot vagy tejfölt adunk hozzá. Fokhagymával ízesítjük, majd összeturmixoljuk, pépesítjük. Hűtőbe tesszük. (Igazából hagyni kellene állni 1-2 órát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, de őszintén szólva, én sosem tudok vele ennyit várni.)

2. A tojásoknak hideg vizet tegyünk fel forrni pici sóval. Ha felforrt, tegyük bele a tojásokat egy kanál segítségével. Fedjük le és alacsonyabb hőfokon 6 percig főzzük. Ha elkészült, hagyjuk állni néhány percet hideg vízben. Ezután könnyedén le fog jönni a héja. Tojásszeletelővel vékony szeleteket készítünk.

3. A kenyereket megpirítjuk, megkenjük az elkészült avokádókrémmel. Kockára vágott lazacot teszünk rá, egy szelet tojást kap még. Bazsalikom levéllel díszítjük.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!