• Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Így készíts gyors zöldség mártogatóst

2016.07.01.

Így készíts gyors zöldség mártogatóst

Könnyű, diétás nassolnivaló vagy egy kerti parti előétele lehet ez a zöldfűszeres sajtkrém roppanós zöldségekkel. Nyári melegben jól esik nyers, friss zöldségeket rágcsálni. Válasszuk a magas víztartalmú uborkát, de lehet benne még paprika, répa vagy szárzeller is.

A lényeg, hogy ezeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma és egy villámgyorsan elkészíthető mártással dekoratívan tálalhatóak. Biztos, hogy még azok is rá fognak kapni, akik nem szeretik annyira a zöldségeket.

 

Hozzávalók (2 adag):

120 g Pilos zsírszegény friss sajt (Lidl-ben kapható)

60 g natúr joghurt

100 g natúr vagy tejszínes krémsajt

½ csomó petrezselyemzöld

pár csepp olívaolaj

pár csepp citromlé

 

ízlés szerint zöldségek: répa, uborka, szárzeller, kaliforniai paprika, újhagyma, stb.

 

Elkészítés:

1.  A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.

2.  A mártogatós hozzávalóit összekeverjük egy tálban és már fogyaszthatjuk is.

 

1 adag sajtkrém zöldségek nélkül tartalmaz:

Energia: 225 kcal

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 15 g

#diétás #alakbarát  #alakformáló étel #szénhidrát-csökkentett #gluténmentes #diétás étel #zöldség mártogatós #fogyókúra #nyári étel #grill partihoz #fehérje forrás #vegetáriánus étel #gyors étel #vendégváró étel #egészséges étel #vacsora tipp 

Mentés

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!