Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Túrós-sajtos pogácsa

2016.03.09.

Túrós-sajtos pogácsa

A legjobb pogácsa recept, mellyel valaha találkoztam, és ebben semmi túlzás nincs. Ezt ki kell próbálni, és számolni azzal, hogy minden családi rendezvényre készíteni kell majd egy nagy tállal, mely percek alatt elfogy, hogy utána megkérdezzék, miért csak ennyit csináltál.

Hozzávalók (3 tepsihez):

500 g finomliszt

500 g zsíros túró

500 g Rama margarin

1,5 ek. só

30 g élesztő

a tetejére:

185 g trappista sajt

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, rámorzsoljuk az élesztőt és a túrót. A vajat félig felolvasztva adjuk hozzá. Az egészet alaposan átkeverjük, gyúrjuk, majd lefedve hűtőbe tesszük minimum három órára, de az is jó, ha egy éjszakát pihen.

Pihentetés közben még egyszer átgyúrjuk a tésztát.

2. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Dupla hajtás kell, hogy a leveles legyen a tészta. A hajtogatott tésztát további 30 percre betesszük a hűtőbe.

3. A hűtőből kivéve újból átgyúrjuk és 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Válasszunk kisméretű szaggatót.) A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük. (Nálam ez úgy néz ki, hogy beteszem a sütőbe kelesztő funkcióra, 30 C fokra.)

4. A megkelt tésztát felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal bőségesen megszórjuk. 200 C fokra előmelegített sütőben (alsó és felső sütés) kb. 35 percet sütjük.

Mentés

vissza

Hozzászólások