• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

2016.04.30.

Újhagymás tonhalkrém friss bazsalikommal (alakbarát, low carb, laktózmentes)

Néhány egyszerű hozzávalóból kitűnő party falatok lehetnek. Teljes kiőrlésű kenyérrel reggelire is fogyaszthatják a diétázók (kellő fehérje és szénhidrát pótlás garantálva). Uborka szeleteken kínálva pedig egy könnyű vacsorának is nagyszerű választás. Csak az a baj, hogy nem lehet eleget enni belőle. Próbáljátok ki!

Hozzávalók (2-4 személyre):

2 db olívaolajos tonhal konzerv

3 db keményre főzött tojás

6-7 db friss bazsalikom levél

3 szál újhagyma szár része

őrölt fekete bors

1 tk. citromlé

 

alkalomnak megfelelően: teljes kiőrlésű kenyér vagy kígyóuborka

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük (erre nem lesz szükségünk) a fehérjét pedig feldaraboljuk.

2. Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk. A bazsalikommal is így teszünk.

3. A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük.

4. A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá, ettől rusztikus állagú lesz.

5. Az egészet egy tálkába, vagy egy csatos üvegbe tesszük és min. 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre vagy kígyóuborka szeletekre kenjük.

Mentés

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!