Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











5+1 elvonulós hely – ide menekülj, ha csendre és nyugalomra vágysz

2020.08.18.

5+1 elvonulós hely – ide menekülj, ha csendre és nyugalomra vágysz

Elbűvölő helyek elvonuláshoz

A fenti címmel korábban tucatnyi cikket írtam egy balatoni magazinba. Mindig meglepően nagy volt az olvasottsága az ilyen témáknak. Az újonnan felfedezett elvonulós helyekről manapság is sok új cikk születik bloggerektől, tartalomgyártóktól. Gondolom, jó szándékkal írják ők is, ahogyan én is tettem. A jót szívesen ajánlom másoknak is. Csakhogy ezzel rosszat tettem. Ma, ha felkeresem ezeket az elvonulós helyeket, akkor alig találok egy talpalatnyi szabad részt. Ott tolonganak mások is, éppen felfedezve az elvonulós helyet – ami persze ettől már nem az a csendes, nyugodt hely, ami korábban volt.

Manapság egyre többen vágynak a nyugalomra és megfigyelhető jelenség, hogy a fővárosból kiköltöznek a vidéki részekre a csendre vágyók. Azt viszont nem gondolják, hogy a vidék is lehet hangos. Mikor kényelmesen kiülnél a kertedbe, hogy kiszellőztesd a fejedben lévő zűrzavart, akkor a kellemes madárcsicsergés helyett gyakran azt hallod, hogy a szomszéd füvet nyír, vagy fúr és farag valamit, vagy éppen lakodalmas zenét bömböltet miközben a gyerekek sikítozva játszanak, a kutya pedig hangosan ugatja a sikítozó gyerkőcöket. Ezek persze nem feltétlenül egyszerre vannak jelen, de néha egészen elképesztő kombinációkban játszhatják a vidéki élet dalát (és akkor a jégkrémes kocsiról, ócskavas és tollfelvásárló ordibátorról még nem is mertem említést tenni).

Eljutottam oda, hogy a közösségi, nyitott légterű irodák, az egymás szájába épített, trendi lakóparkokban lévő lakóházak, a menő tömegrendezvények fénykorában szégyenkezés nélkül ki merem jelenteni, hogy nagyon gyakran szükségem van egy olyan helyre, ahol egyedül lehetek. Szükségem van egy helyre, ahol nem bámul meg senki, kérdő tekintettel: ,,Vajon miért ücsörög ez a lány egyedül?" Kell egy hely, ahol nem sírnak gyerekek a háttérben, nincs rikácsolás, nevetgélés, terefere. Vágyom egy olyan helyre, ahol nem zúgnak autó motorok és a leghangosabb "zaj" csupán a fák leveleinek susogása. Nem tudom, hol vannak ilyen helyek manapság. Sajnálom, hogy megtévesztettelek a címben. Ebben a blogbejegyzésben nem fogok nyugis helyeket ajánlani neked, de ha te tudsz esetleg ilyeneket, kérlek ne áruld el senkinek! Ne kürtöld szerteszét pusztán jó szándékból! Hagyd meg magadnak, és élvezd, hogy visszatérhetsz oda, ha csendre és nyugalomra vágysz.

Sajnálom azokat a szerelmeseket is, akik kíváncsi pillantásoktól mentesen lennének együtt valahol kettesben. A szuper romantikusnak mondott titkos helyeken tolongnak a szuper romantikára vágyó párok. Hová tűntek akkor a titkos helyek? Ha tudom majd a választ, nem fogom megírni. Ezt megígérhetem.

Az ember mindenhová viszi magával a saját zűrzavarát. Megnyugodni pedig csak egy nyugodt helyen tud. Azért keresem fel a nyugis helyeket, hogy a lelkem békére leljen, és mint egy dühöngő gin időnként kiszabaduljon a palackjából, nyújtózzon egyet a csendben, fürdőzzön a harmónia napfényében, majd visszabújjon feltöltődve. Csakhogy zajos helyeken nem jön elő a ginem. Riadt lesz, ahogy meghallja a morajt és nem kívánkozik a szabadba. Azt mondja: a békéhez megfelelő tér kell. Szerintem igaza van.

 Szerző: Földi Rita

fotó: Pixabay

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Hertelendi Szilárd2020.09.22. 18:57

Annyira át tudom ezt érezni. Sajnos nagyon kevés ilyen helyet tudok én is :(