Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Éves beszámoló másként, avagy mire használom fel az év utolsó napjait, hogy boldog legyek

2020.12.28.

Éves beszámoló másként, avagy mire használom fel az év utolsó napjait, hogy boldog legyek

A borongós idő ellenszere

A borongós időjárás egyre jobban megvisel. Már többször azon kaptam magam, hogy indokolatlanul rossz kedvem van, majd amikor 5 percre kisüt a nap, egyből mosolyra húzódik a szám. Az év utolsó napjai ráadásul nyomasztóak is számomra. Már nincs értelme belekezdeni új dolgokba, a régiekhez meg pont a borongós idő miatt nincs kedvem. Olyan, mint régen az iskolában a vakáció előtti napok, amikor tudod, hogy mindjárt vége és már teljes gőzzel nem kezdesz bele semmibe. Nem szerettem ezeket az időszakokat az iskolában sem. Idén viszont azt hiszem, megtaláltam, hogy mire lehet használni az év utolsó napjait. Rájöttem, hogy hogyan lehet boldogságot kinyerni ezekből a napokból, még akkor is, ha borongós felhők borítják az eget. A megoldás egyszerűen hangzik, ám nem is olyan könnyű: éves beszámolót kell készíteni önmagunkról és közben rendet tenni ott, ahol csak lehet. Ki kell selejtezni mindent, amit már nem akarunk átvinni az új évbe. Ha így teszel, akkor mielőtt rossz kedved támadna, rájöhetsz, hogy mennyi mindent tettél meg, éltél át, valósítottál meg az évben, amelyek miatt bőven van okod boldognak lenni.

Hogyan készítsd el az éves beszámolódat, hogy boldog legyél?

1. lépés: ráhangolódás

Ez a legnehezebb része. Tudatosan készülnöd kell arra, hogy rendet tegyél a környezetedben. Idén ez nekem nagyon jól ment, valamiért vágytam arra, hogy rendet tegyek a fiókjaimban, a szekrényeimben, a számítógépemen, az adathordozóimon. A ráhangolódást nálam segítette, hogy belegondoltam,  milyen jó lesz átláthatóan, tiszta lappal kezdeni az új évet. Olyan jó érzés, amikor nincs tele a képernyőd felesleges ikonokkal! Könnyebben indul a nap, amikor megtalálod a kedvenc zoknidat a szekrényedben, mert élére van állítva minden. Időt spórolsz, amikor egyből megtalálod azt a dokumentumot, amit kerestél, mert nagyon jól rendszerezted. Ezek mind apró örömök lehetnek. 

2. lépés: listakészítés

Ez még kicsit a ráhangolódás része, hiszen nem lehet ebbe egyből csak úgy belevágni. Azt hiszem, ha lenne ilyen cím, akkor én lennék a Listakészítők Nagymestere, mivel mindenről szeretek listát készíteni (bevásárlólista, napi feladatok lista, havi feladatok lista és persze lista arról, amit már elvégeztem, stb.). Ezúttal nálam a lakás bizonyos részei, a laptopom, a pendrive-om és a Trello-m került fel a Mit kell rendbe tenni? című  listámra.

3. lépés: Vágj bele!

Ha már teljes a ráhangolódás, akkor kezdj neki a rendrakásnak. Dobálj ki mindent, ami már nem kell! Minek foglalják a helyet azok a dolgok, amelyekre már nincs szükséged? Évek óta nem használtad? Mehet a kukába! (Persze, ha olyat találsz, ami még másnak jó lehet, akkor ajándékozd el!)

4. lépés: Vedd észre az értékeset, és készíts belőle beszámolót!

Miközben szelektálod a dolgaidat, jó eséllyel találhatsz olyan kincseket, amelyeket felhasználhatsz az új évben.

Persze nem biztos, hogy minden jó lesz valamire. Például a régi képeslapok mellett találtam egy ilyen című könyvet: A férfi működése. (Ezt azt hiszem túl későn találtam meg...  )

De nem csak könyveket találtam, hanem a digitális eszközeimen célokat is. Olyan összeírt célokra, feladatokra bukkantam, amelyeket 2020-ban teljesítettem. Ez pedig jó érzéssel töltött el. Feldobta a borongós napot és erőt adott ahhoz, hogy tovább folytassam az amúgy unalmas szelektálást.

Szerettem volna írni egy olyan blogbejegyzést év végén, hogy mennyi cikket és mennyi receptet készítettem 2020-ban a blogomra és hogy a Facebook oldalam követőinek száma már lassan eléri a 11 ezret, de szerintem a számoknál sokkal fontosabbak ezek az elért célok.

2020-ban…

Kiadtam az első szakácskönyvemet, a Fitnesz Édességeket.

Végre befejeztem és kiadtam a fogyásban segítséget nyújtó Enni és Fogyni e-bookomat

Ha befőttes üvegekbe tettem volna el azokat az örömteli élményeket, amelyeket 2020-ban éltem át, akkor már egy nagyobb méretű kamra tele lenne vele! Köszönöm a családomnak és a barátaimnak az együtt töltött minőségi időt!

Nagyon sokat fejlődtem ételfotózásban. Visszanézve a blogom indulásakor készített fotókat, már fogom a fejem, hogy hogyan tudtam meglenni az idén megszerzett tudásom nélkül. Köszönöm az Előbb fotózunk, aztán eszünk ételfotósának a szuper tananyagot!

Megtanultam hálásnak lenni, nemcsak a nagy dolgokért, hanem az élet apró örömeiért is. Például, ha  kisüt a nap...

Megtanultam, hogy hibázni lehet és kell is! Kolumbusz sem fedezte volna fel Amerikát, ha nem nézi be az útirányt. 

Célok ide, vagy oda. Nagyon hálás vagyok azért, amit 2020 adott. Természetesen már elkészültem a 2021-es céljaim listájával is. Remélem, egy év múlva ilyenkor szintén ilyen sikeres beszámolót írhatok majd.

 

Ezúttal kívánok minden kedves Olvasómnak teljesített célokban gazdag új évet! 

 

Szerző: Földi Rita

fotó: Pixabay

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!