Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:


Konyha:


Étkezés:
Szezon:
Alkalom:


Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:

Speciális összetevő:


Népszerű témák:Ezért vonzódsz bizonyos személyekhez, helyekhez, ételekhez…

2018.08.26.

Ezért vonzódsz bizonyos személyekhez, helyekhez, ételekhez…

Lélekdarabok megtalálása

Mi a lélek motorja? Mi hajtja előre? Mitől működik? Ha testünket a táplálék hajtja, akkor a lelket mi? Ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak, amikor nem hagyott nyugodni a gondolat hogyan tudok újra és újra beleszeretni dolgokba, minden csalódás ellenére.

Annyi mindenhez vonzódtam eddigi életem során. Az olasz ételek, az olasz nyelv, Dél-Franciaország, Notre Dame, különleges helyeken lévő ablakok, versek, Balaton, bazsalikom illat, tudatos étkezés, írás, kommunikáció, stb. Mondhatjuk, hogy ezek az érdeklődési területeim, de valójában ennél jóval többek. Az ezekhez kötött érzelmek változó intenzitásúak. Mint minden más érzelemnek, ezeknek sincs állandó hőfokuk. Van, hogy nagyon megérintenek, van, hogy kevésbé, de folyamatosan vonzanak, és ha beszélek róluk, megváltozik a hangszínem, az ajkaim pedig mosolyra húzódnak.

Vonzalom. Vonzzuk egymást ezekkel a dolgokkal. Talán azért, mert valamikor régen (ki tudja, talán nem is ebben az életben) szintén megérintettek ezek a dolgok, és minden érintésnél ott hagyok bennük egy darabot és ők is bennem hagynak egy lélekdarabot.

A lélek pedig tanulni akar. Újra és újra felismerni ezeket a darabokat.

Hiszen mindig máshogy ismeri fel őket, és ezáltal mást tanul meg, más következtetéseket von le. Akár személyről, tárgyról vagy helyekről van szó a lélek fejlődni akar azáltal, hogy elhagy darabokat majd újra és újra felismeri magát bennük máshogy, másként, más fókuszból, egy másik valóságból szemlélve.

Ismerős egy pillantás? Megigéz egy tekintet? Mámorosnak érzel egy ízt? Örül a szíved, amikor ott vagy a kedvenc városodban, a kedvenc eldugott helyeden?

A lelked ilyenkor újra rátalál egy darabajára, amit magába illeszt, és a pillanat, a felismerés, majd az ebből eredő megértés hajtja őt előre, hogy újabb lélekdarabokat fedezhessen fel. Legalábbis, mi vándorok így vagyunk ezzel, de lehet, hogy tévedek.


Szerző: Földi Rita

fotó: Pixabay

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!