Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyümölcsös, krémes finomság cukormentesen: vaníliapudingos málnakrémleves eperrel

2020.06.17.

Gyümölcsös, krémes finomság cukormentesen: vaníliapudingos málnakrémleves eperrel

Nem lehet abbahagyni!

Gyümölcsleves receptből annyi félét lehet találni az interneten, de nekem mindig az a problémám ezekkel, hogy tele vannak cukorral és így nem férnek bele diétámba. Egyszer, amikor gyümölcslevest akartam készíteni, édesanyám karácsonyi szilva krémlevese jutott az eszembe, amit vaníliapudinggal készített és sokáig főzte hozzá a szilvát. Ezt vettem alapul, és elkészíttettem a saját gyümölcslevesemet cukormentes verzióban, tavaszi-nyári kiadásban a két kedvenc gyümölcsömmel, málnával és eperrel. Csak arra kellett nagyon vigyáznom, hogy ne faljam be egyből az egészet. 

 Hozzávalók (4 adaghoz)

250 g friss málna

100 g friss eper

½ citrom

3 liter víz

8-10 db szegfűszeg

40 g vaníliás pudingpor (cukormentes)

200 ml habtejszín (30%-os)

10 g vaníliás xilit

xilit, eritrit (ízlés szerint, ki mennyire szeretné édesre)

 

 Elkészítés

1. Egy lábosban tegyél fel vizet forralni. Tedd bele a fél citromot (héjastól), a szegfűszeget és egy kis xilitet. Ha felforrt, add hozzá a málnát és addig főzd, amíg a málna szét nem mállik és élénkpiros lesz a víz.

2. Vedd le a tűzhelyről, szedd ki belőle a citromot és a szegfűszeget, majd botmixerrel turmixold fincsi krémesre. Ha van termo üveges turmixgéped, akkor érdemes azt használni.

3. A mixelt lét sűrű szűrőn passzírozd át, hogy ne maradjanak benne magok.

4. A vaníliás pudingport tedd egy kisebb keverőtálba, öntsd bele a tejszínhabot és keverd át, majd add hozzá a málnás léhez. A levet újra mixeld át, majd tedd vissza a tűzre és forrald át. Add hozzá a vaníliás xilitet.

Kóstold meg, hogy mennyire édes, és ha kell, akkor még édesítsd xilittel vagy eritrittel.

5. Hűtsd le teljesen.

6. Ha kihűlt, akkor 100 g friss eperrel turmixold át. (Ha nem akarod, hogy az eper magjai benne maradjanak, akkor külön turmixold át az epret, sűrű szűrőn passzírozd át, hogy ne maradjanak benne magok és úgy keverd a málnás krémhez.)

Fogyaszd hidegen.

1 adag

 

Energia:

242 kalória

Fehérje:

2 g

Szénhidrát:

29 g

Zsír:

16 g

Recept és fotó: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!