• Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Tejbekuszkusz erdei gyümölcsökkel

2020.06.24.

Tejbekuszkusz erdei gyümölcsökkel

A leggyorsabb és legegyszerűbb diétás desszert, ha csak 10 perced van.

Csak 10 perced van egy diétás desszert elkészítésére? Ne ess kétségbe! Ez a recept neked való! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Ráadásul azt tehetsz bele, amit csak szeretnél (vagy ami éppen van otthon).

 Hozzávalók (1 adag)

3 púpozott evőkanál (40 g) kuszkusz

150 ml mandulatej (vagy más növényi tej)

1 evőkanál xilit (vagy más édesítőszer)

4 evőkanál (60 g) fagyasztott erdei gyümölcs mix

(ízlés szerint bármilyen gyümölccsel készítheted)

Tehetsz bele még: diabetikus csokoládét is, kakaóport, túrót, natúr joghurtot, magvakat, aszalt gyümölcsöket, diabetikus lekvárt, stb.

 Elkészítés

1. A tejet öntsd egy mélytányérba vagy reggelizőtálba.

2. Tedd bele a fagyasztott erdei gyümölcsöt, add hozzá a kuszkuszt és a xilitet. Keverd el, és tedd be a mikróba kb. 3 percre (vagy lábosban, tűzhelyen forrósítsd fel). Nem kell forrnia, csak legyen forró.

3. Takard le, és hagyd állni 10 percig.

Még langyosan fogyaszd el.

Tejbekuszkusz erdei gyümölcsökkel diétásan

Ilyen recepteket találsz még a Fitnesz-Édességek című könyvemben

1 adag

 

Energia:

231 kalória

Fehérje:

6 g

Szénhidrát:

48 g

Zsír:

2 g

Recept és ételfotók: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!