Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Répatorta muffin citromos krémmel – cukormentes, egészséges, isten finom!

2021.04.05.

Répatorta muffin citromos krémmel – cukormentes, egészséges, isten finom!

Édes örömök egészségesen

Minden évben, Húsvét előtt elhatározom, hogy olyan szép és dekoratív répatortát fogok készíteni, mint amilyeneket láttam a gasztro újságokban és a Pinteresten. Aztán, ahogy közeledünk a Húsvéthoz egyre inkább elfogy a lelkesedésem, mert annyi sütemény vesz körül, hogy a répatorta már sok lenne. Így volt ez most Húsvétkor is. A tortát soknak éreztem, így elkészítettem a torta tésztáját, de nem tortaformába, hanem muffin formába töltöttem bele. Csinos kis süteményeket kaptam így, amiknek a tetejét mascarponés krémmel kentem meg. Egy kis darab muffin pedig még belefér a többi süti mellett is. A locsolkodókat is meg lehet(ne) kínálni vele, de talán majd legközelebb...

 Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 200 g reszelt, nyers sárgarépa

  • 100 g olívaolaj

  • 100 g xilit

  • 100 g eritrit

  • 3 db tojás

  • 220 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 60 g darált dió

  • 1 csipet szódabikarbóna

  • 1 csipet őrölt fahéj

a citromos krémhez:

  • 250 g mascarpone krémsajt

  • 70 g tejföl (vagy görög joghurt)

  • 1 teáskanál citromlé

  • 1 bio citrom reszelt héja

  • folyékony édesítőszer

 Elkészítés

1. Reszeld le a répát, és tedd egy keverőtálba. Öntsd rá az olívaolajat, és keverd össze. Tedd félre.

2. Daráld le a diót, és tedd egy keverőtálba, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd keverd össze. Tedd félre.

3. Tedd egy nagyobb keverőtálba a tojásokat és add hozzá a xilitet, eritritet. Elektromos habverővel keverd össze, hogy krémes habot kapjál. Add hozzá a lisztes keveréket, majd a répás keveréket és alaposan keverd össze egy kanál segítségével.

4. Az így kapott masszát kanalazd szilikon muffin formákba, és süsd 180 C fokon 20 percig.

5. Ha elkészültek, akkor hűtsd ki teljesen, vedd ki a formákból és kanalazz a tetejükre a citromos krémből, amihez csak össze kell keverned a hozzávalókat. Reszelt sárgarépával díszítsd a krém tetejét. 

1 darab

 

Energia:

298 kalória

Fehérje:

7 g

Szénhidrát:

22 g

Zsír:

21 g

Recept és ételfotók: Földi Rita


vissza