• Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

2016.06.04.

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek kuszkusszal

Imádom a gombát, így a ”gombából bármit és bármennyit elv” alapján, most egy egyszerű töltött gomba készült.


Hozzávalók (2 adag):

6 db csiperkegomba

őrölt fekete bors

őrölt fehér bors

1 csomó petrezselyemzöld

friss bazsalikom levelek

100 g juhtúró

60 g tejföl (12%-os)

50 g light sajt

1 tk. olívaolaj

60 g kuszkusz

 

Elkészítés:

1.  A gombát megtisztítjuk, a tönköt kivágjuk és alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lefelé fordítva 5 percig állni hagyjuk.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez finomra vágjuk a petrezselymet, a bazsalikomot és összekeverjük a juhtúróval, a tejföllel, sóval és őrölt fehér borssal. Az így kapott tölteléket a visszafordított, hőálló tálba helyezett gombafejekbe kanalazzuk.

3. A mozzarellát felszeleteljük és mindegyik töltött gomba tetejére teszünk egy szeletet. 200 C fokra előmelegített sütőben (grill fokozaton) addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Főtt kuszkusszal tálaljuk, melyet a csomagoláson található instrukciók alapján készíthetünk el.

 

kuszkusz nélkül 1 adag (170 g) tartalmaz :

Energia: 349 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 5 g

Zsír: 17 g

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!