Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Almás pite cukormentesen – a legjobb omlós tészta receptje szaftos almás töltelékkel

2020.11.19.

Almás pite cukormentesen – a legjobb omlós tészta receptje szaftos almás töltelékkel

Isteni finom és nem fog szétesni!

Amikor a szakács OKJ vizsgámra készültem, akkor az almás pite is szerepelt a vizsgatételek között. A nagymamám nagyon jól sütött, de almás pitét valamiért nem készített, így elsőként a vizsgára gyakorolva ismerkedtem meg ezzel a házias sütemény recepttel. A felkészülési időben többször is elkészítettem és pillanatok alatt elfogyott mindig. Szerencsémre a vizsgán pont ezt húztam és ott is sikert aratott. Természetesen a szakács OKJ-n búza fehér lisztből és kristálycukorral készült, azonban a sikere felbátorított arra, hogy fitnesz verzióban, cukormentesen és fehér liszt nélkül is elkészítsem. A siker ennél a verziónál sem maradt el, így bátran ajánlom Neked is ezt a receptet, ha egy omlós tésztájú, szaftos almás töltelékkel rendelkező pite receptet keresel.

 Hozzávalók (8 szelethez)

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 120 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt

  • 80 g xilit

  • 170 g vaj

  • ½ csomag sütőpor

  • 1 tojás sárgája és külön a fehérje

  • 1 ek. tejföl (12%-os)

  • 50 g darált dió

  • 80 g diabetikus baracklekvár

a töltelékhez:

  • 900 g reszelt alma

  • 1 tk. őrölt fahéj

 Elkészítés

1. Öntsd a liszteket egy nagy tálba, add hozzá a sütőport és a xilitet, majd alaposan keverd el.

2. Add hozzá a vajat is, melyet alaposan morzsolj el a liszttel.

Add hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt és 2 evőkanál darált diót is. Az egészet jól gyúrd össze, majd tedd a hűtőbe addig, amíg az almát elkészíted.

3. Hámozd meg az almát, reszeld le, és keverd össze a fahéjjal. Tedd egy lábosba és főzd addig, amíg levet nem enged. Hagyd teljesen kihűlni.

4. Ha az alma kihűlt már, akkor vedd ki a hűtőből a tésztát és vágd ketté. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán 0,5 centiméter vastagságúra nyújtsd ki. Tedd egy kivajazott, kerek tortaformába (teheted akár tepsibe is) és a széleinél igazítsd bele a tésztát.

5. Kend meg a tésztát baracklekvárral és szórd meg a darált dió felével. Helyezd rá a kinyomkodott almát, majd szórd meg a maradék dióval.

6. Nyújtsd ki a maradék tésztát szintén 0,5 centiméter vastagságúra és kisebb csillag alakú kiszúró formákkal készíts csillagformákat. Helyezd az almás töltelékre két sorban a csillagokat.

A kimaradt tojásfehérjével kend meg a csillagokat, és tedd 180 C fokra előmelegített sütőbe (alsó és felső sütés) 25-30 percre.

1 szelet (150 g)

 

Energia:

267 kalória

Fehérje:

6 g

Szénhidrát:

38 g

Zsír:

11 g


Recept és ételfotók: Földi Rita

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.

Név *:
e-mail cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza