Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Melyik a legjobb pizzatészta? Tortilla lapból diétás pizza 5 perc alatt? Igen!

2021.02.20.

Melyik a legjobb pizzatészta? Tortilla lapból diétás pizza 5 perc alatt? Igen!

Sütheted sütőben és serpenyőben is.

A tortilla lapból készült pizza elkészítését korábban láttam már a Pinteresten, de valahogy nem vitt rá lélek, hogy kipróbáljam, mert nem hittem, hogy tényleg képes visszaadni a pizza élményt. Kellemesen csalódtam. Ez tényleg működik! Nem kell bajlódni a kelesztéssel, nem lesz lisztes az egész konyha és szuper finom pizzát kapsz 5 perc alatt.

A torilla pizzát sütheted párolóserpenyőben és sütőben is. Ha sütőben sütőd, akkor a tetején lévő sajt ropogósabb lesz és a tortilla lapod széle is. Ha párolóserpenyőben készíted, akkor a sajt a tetején csak simán ráolvad, de nem fog ropogni, mint ahogyan a tésztád sem.

A tésztád akkor fog csak ropogni, ha véletlenül nagyon megsütőd az alját, mert a serpenyőben könnyebben odasül. Bevallom én az első tortilla pizzám alját szép feketére sütöttem. A tetején nem olvadt meg eléggé a sajt, így hagytam még sülni. Ekkor jöttem rá, hogy talán nem a legnagyobb hőfokon kell sütni…. 

Te már ne kövesd el ezt a hibát! Ha ropogósan szereted, akkor mehet sütőbe, ha meg az olvadt sajtért vagy inkább oda, akkor kapd elő a párolóserpenyőt, de közepes hőfokra hevítsd alatta a tűzhelyed!

A tortilla pizza hozzávalói

 Hozzávalók (1 adaghoz)

  • 1 db (62 g) teljes kiőrlésű tortilla lap

  • 50 g light trappista sajt

  • 6 evőkanál (60 g) házi paradicsomszósz

  • 4 szelet (30 g) magas hústartalmú sonka, nálam most az Aldis csirkemellsonka (főtt és grillezett PONNATH) került rá

  • 1 csipet oregánó

házi paradicsomszósz (kb. 8 adaghoz elég)

  • 500 g Happy Frucht paradicsompüré (ez cukormentes)

  • morzsolt oregánó

  • morzsolt bazsalikom

  • ízlés szerint fokhagyma

 Elkészítés

Sütőben sütve

1. Elsőként készítsd el a paradicsomszószt. Ehhez a paradicsompürét öntsd egy kisebb lábosba, add hozzá a fűszereket, és forrald át az egészet kevergetve. Ha kész, akkor vedd le és tedd félre.

2. Vedd elő a torilla lapot, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy kanál segítségével kend el rajta a paradicsomszószt. Tegyél rá négy szelet sonkát, és halmozd rá a reszelt sajtot. Szórd meg a sajt tetejét egy kevés morzsolt oregánóval és már mehet is be az előmelegített 200 C fokos sütőbe. 5 perc alatt készen is van, figyelj rá!

Kend meg a paradicsomszósszal és mehet rá a sonka!

Sütőben sütve ilyen ropogós lesz a széle.

Párolóserpenyőben sütve

1. Elsőként készítsd el a paradicsomszószt. Ehhez a paradicsompürét öntsd egy kisebb lábosba, add hozzá a fűszereket, és forrald át az egészet kevergetve. Ha kész, akkor vedd le és tedd félre.

2. Vedd elő azt a serpenyődet, aminek teteje is van. A sajt ráolvasztása miatt fontos, hogy le tudd fedni. Közepes hőfokra állítsd a tűzhelyedet és ha már meleg a serpenyőd, akkor tedd bele a torilla lapot. (Olaj nem kell alá.) Egy kanál segítségével kend el rajta a paradicsomszószt. Tegyél rá négy szelet sonkát, és halmozd rá a reszelt sajtot. Szórd meg a sajt tetejét egy kevés morzsolt oregánóval, majd fedd le. Figyeld, hogy mikor olvad meg már eléggé a sajt. Ez 5 perc.

Párolóserpenyőben ilyen szueperül olvadós lesz a sajt!

 Tipp: A sonkás-sajtos verzió helyett készíthetsz gombás-kukoricásat is, vagy tehetsz rá paprikát, akár cukkinit is, viszont a hagyományos (vastagabb pizzával) ellentétben ezt azért nem érdemes nagyon megpakolni, mert akkor csak a feltétet fogod érezni és a tésztát nem is. Szerintem a sajt mellett két feltétnél ne tegyél rá többet.

1 adag

 

Energia:

339 kalória

Fehérje:

29 g

Szénhidrát:

32 g

Zsír:

9 g


Recept és ételfotók: Földi Rita


vissza