2016.04.06.
Egy finom, csupa csokis finomság cukormentesen és laktózmentesen.
Hozzávalók (6 adag):
180 g laktózmentes puha vaj
60 g diabetikus étcsokoládé
50 g zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
120 g zabpehelyliszt
1 csipet só
3 db tojás
80 g eritrit
90 g xilit
Elkészítés:
1. A vajat és a csokit is kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban vízgőz fölött kevergetve összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a kakaóport is, majd alaposan elkeverjük. Hagyjuk kissé kihűlni.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval.
3. Egy másik tálban kimérjük a xilitet és az eritritet, majd hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összehabosítjuk. Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a megolvasztott csokit és a lisztet is. Robotgéppel tovább keverjük.
4. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20x 22 cm-es tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
A sütőből kivéve még nagyon lágy, ezért tálalás előtt várjunk vele 10-15 percet.
1 darab (109 g) tartalmaz:
Energia: 448 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 34 g