Fő kategória: | sertés ételek |
Étkezés: | reggeli |
Szezon: | téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi |
Alkalom: | karácsony, újév, húsvét |
Elkészítési nehézség: | könnyű |
Elkészítési idő: | max. 15 perc |
Népszerű témák: | szilveszteri buli receptek, street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek |
Árszint: | olcsó hozzávalók |
Tükörtojásos szendvics (alias Rita szendzsó)
Először is tisztáznunk kell, hogy ez nem egy ”lájtos” , ”még nem igazán ébredtem fel” típusú reggeli. Olyankor szoktam ezt elkészíteni, mikor már 5-kor felkellek, de csak 9-10 körül reggelizek. Egy ilyen reggel ihlete a Rita szendzsót is, melyhez bátran adom a nevemet.
Hozzávalók (1 személyre)
- 2 szelet kenyér
- 2 szelet sonka
- 2 szelet trappista sajt
- majonéz ízlés szerint
- 1 kk. olaj
- 1 közepes méretű tojás
- egy maréknyi snidling
- 1 csipet só
- 1 marék ruccola
Elkészítés
1. A kenyerekre ráteszünk egy-egy szelet sonkát, és egy-egy szelet sajtot, majd sütőben megsütjük (Grill fokozaton 200 C fokon, kb. 8 percig).
2. Tükörtojást készítünk (kevés olajon serpenyőben megsütjük a tojást és megsózzuk). Az elkészült tükörtojást meghintjük snidlinggel és az egyik sült kenyérre fektetjük. A másik kenyeret vékonyan megkenjük majonézzel és ráillesztjük a tükörtojásra.
Aki szereti, tehet ruccolát is a kenyerek közé (Én imádom minden mennyiségben.)
Paradicsommal és ruccolával tálaljuk, és melegen, komótosan fogyasztjuk.