2016.02.18.
Mindenmentes: nem tartalmaz glutént, tejet,tojást, cukrot!
Hozzávalók (kb. 20 db):
10 dkg nyírfacukor vagy méz (termelői)
15 dkg Liga margarin
10 dkg étcsokoládé
10 dkg GM zabpehelyliszt
15 dkg GM zabpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál szódabikarbóna
1 csipet adalékmentes só
Elkészítés:
1. Előmelegítem a sütőt 175 °C-ra.
A zabpehelylisztet elkeverem a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval.
2. A margarint a mézet és a csokoládét megolvasztom, majd összekeverem a száraz alapanyagokkal. Pihentessük fél órára a hűtőben.
3. A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálok, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és egy villa segítségével lelapítom.
Előmelegített sütőben 175 °C-on, 10-15 perc alatt megsütöm.
Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.
Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE
A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.
Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.
Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.