2013.11.19.
Először is tisztáznunk kell, hogy ez nem egy ”lájtos” , ”még nem igazán ébredtem fel” típusú reggeli.
Olyankor szoktam ezt elkészíteni, mikor már 5-kor felkellek, de csak 9-10 körül reggelizek. Egy ilyen reggel ihlete a Rita szendzsót is, melyhez bátran adom a nevemet. Egyrészt azért, mert máshol ilyet még nem ettem (persze ettől még nincs kizárva, hogy mások már több éve fogyasztják - de ne szóljatok, ha tudomásotok van ilyesmiről, mert szeretnék abban a hitben élni, hogy ezt a szendvicset én találtam ki -), másrészt azért, mert nagyon szeretem, és ezért elég gyakran reggelizek ilyet.
Hozzávalók (1 személyre):
2 szelet kenyér (teljes kiőrlésű rozskenyér)
2 szelet sonka
2 szelet light sajt
light majonéz ízlés szerint
1 kk. olívaolaj
1 közepes méretű tojás
egy maréknyi snidling
1 csipet só
1 marék ruccola
Elkészítés:
1. A kenyerekre ráteszünk egy-egy szelet sonkát, és egy-egy szelet sajtot, majd sütőben megsütjük (Grill fokozaton 200 C fokon, kb. 8 percig).
2. Tükörtojást készítünk (kevés olajon serpenyőben megsütjük a tojást és megsózzuk). Az elkészült tükörtojást meghintjük snidlinggel és az egyik sült kenyérre fektetjük. A másik kenyeret vékonyan megkenjük majonézzel és ráillesztjük a tükörtojásra.
Aki szereti, tehet ruccolát is a kenyerek közé. (Én imádom minden mennyiségben.)
Paradicsommal és ruccolával tálaljuk, és melegen, komótosan fogyasztjuk.