Rita Fitnesz Receptjei

diétás receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Húsgombócok mexikói szószban, zellerrel

2020.10.03.

Húsgombócok mexikói szószban, zellerrel

Gluténmentes, szénhidrát csökkentett, egészséges

Mostanában feltűnt, hogy szeretem keverni a nemzetek konyháját. Magyarosat az olaszossal, mexikóit az olaszossal – igazából mindegy is, csak a végeredmény finom legyen. Így történt ezzel a mexikói szósszal is, amely egy olaszos ízvilágú húsgombóccal társult tányéromon egy laza ebédként. Ahogy ránéztem az jutott eszembe: Piedone Olaszországban!

 Hozzávalók (4 adaghoz)

A mexikói szószhoz

  • 1 nagyobb darab zellergumó (kb. 300 g)

  • 2 konzerv (2x425g) Vörös kidney bab kukoricával, paradicsomszószban (Freshona, Lidl)

A húsgombóchoz (27 db)

  • 500 g darált, alacsony zsírtartalmú sertéshús vagy pulyka alsócomb

  • 1 kisebb vöröshagyma

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 8 db friss bazsalikom levél

  • ½  csomó petrezselyemzöld

  • őrölt fekete bors

 Elkészítés

1. Mosd meg bazsalikomleveleket, szárítsd meg egy papírtőrön és aprítsd fel.

2. A petrezselymet vágd finomra.

3. A vöröshagymát is vágd finomra és kevés olívaolajon párold üvegesre.

4. Tedd egy tálba a nyers darált húst, és öntsd hozzá a pirított hagymát. Sózd és borsozd, majd add hozzá a bazsalikomot és a petrezselymet is. Alaposan keverd össze. Enyhén nedves kézzel formázz belőle diónyi méretű golyókat. Nekem ebből a mennyiségből 27 db golyó szokott lenni. 

5. Egy fedeles serpenyőben melegíts kevés olívaolajat, és tedd bele a golyókat. Közepes hőfokon 5 percig süsd úgy, hogy közben kevergesd is. Majd ha már szép pirosak, akkor önts rá kb. 1 dl vizet, fedd le, és párold puhára.  

6. Közben tisztítsd meg a zellert és vágd fel nagyobb kockákra. Ahogy kiszedted a húsgolyókat a serpenyőből mehet is rá az összevágott zeller. Enyhén sózd meg, és pirítsd meg a hús megmaradt zsiradékában, de ha szükséges, önts még hozzá olívaolajat.  Süsd aranybarnára, majd öntsd fel egy kevés vízzel és fedő alatt párold puhára.

7. Add hozzá a vörös bab konzerveket, forrald át, majd mehetnek bele vissza a húsgombócok is.

Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálald.

 Tipp: Ha szereted a csípőset, akkor nyugodtan tehetsz a szószba chili paprikát vagy Erős Pistát.

Húsgombócok mexikói szószban, zellerrel

1 adag, 6 db gombóccal

 

Energia:

437 kalória

Fehérje:

33 g

Szénhidrát:

36 g

Zsír:

16 g

Recept és ételfotók: Földi Rita


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!