2020.06.26.
Imádnivaló pufók palacsinták reggelire vagy edzés előtti nasinak
Egyszerű palacsinta receptekre mindig szükség van. A hagyományos, nagyi-féle palacsinta helyett néha érdemes mást is kipróbálni. Ez a mini palacsinta, ha jól sütöd meg, akkor pufók lesz, neked viszont nem kell aggódnod az alakod miatt, mert cukormentes palacsinta receptként reggelire vagy edzés előtti nasinak belefér a diétádba.
Hozzávalók (15 palacsintához, 5 adag)
első keverőtálba
160 g barna rizsliszt
1 teáskanál (3 g) sütőpor
1 csipet só
2 tojás sárgája
másik keverőtálba:
2 tojásfehérje
harmadik keverőtálba
10 g vaj
250 ml mandulatej
30 g xilit
sütéshez: 6 g olvasztott vaj
töltelék:
250 g túró
2 evőkanál natúr joghurt
1 evőkanál xilit
feltét: 2 marék eper
Elkészítés
1. Tedd egy keverőtálba a lisztet, a sütőport egy csipet sóval és két tojás sárgájával.
2. A tojás fehérjét tedd egy külön tálba, és verj belőle kemény habot.
3. A harmadik keverőtálad legyen mikrózható (vagy jó egy lábos is, ha tűzhelyen melegítenéd). Tedd bele a vajat, a tejet és a xilitet, majd melegítsd meg mikróban vagy tűzhelyen. Legyen langyos, de ne forró.
4. A tejes keveréket add hozzá a lisztes keverékhez és habverővel keverd csomómentesre.
5. Add hozzá a tojásfehérjehabot, de ezt már csak egy kanállal forgasd bele, ne habverővel.
6. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és ha már elég meleg, akkor a palacsintatésztából egy merőkanál segítségével tegyél bele három halmot. Körülbelül fél merőkanálnyi massza kell egy halmocskához.
A halmokat hagyd szétterülni a serpenyőben, és ha az aljuk megszilárdult, akkor egy falapát vagy spatula segítségével fordítsd meg őket, és a másik felüket is süsd egy rövid ideig. Ezután szedd ki őket egy tálra. Összesen kb. 2 percet süljenek a korongok. Ne süsd meg túlzottan!
7. A túrókrémhez csak keverd össze a túrót a natúr joghurttal és édesítsd nyírfacukorral.
Tálalásnál tegyél három korongot, halmozz rájuk túrókrémet, és díszítsd eperszeletekkel.
Kitűnő reggelire, és edzés előtti nasinak is.
1 adag: 3 db palacsinta
1 adag |
|
Energia: | 266 kalória |
Fehérje: | 14 g |
Szénhidrát: | 40 g |
Zsír: | 8 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita