2016.05.14.
A hasonló színű alapanyagok általában jól illenek egymáshoz. Ez bejött a brokkoli és a pisztácia esetében is, amikor valami húsmentes gyors ebédet akartam készíteni. A brokkoli nagyon egészséges, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul alacsony kalóriatartalmú.
Gyermelyi DiVita tésztával fogyasztottam, mert fehérjében, élelmi rostban gazdag és csökkentett szénhidráttartalmú.
Hozzávalók (2 adag)
- 1 kisebb fej brokkoli
- 100 g Gyermelyi DiVita szarvacska tészta
- 15 pucolt, sós pisztácia
- 60 g tejföl (12%-os)
- só
- frissen őrölt színes bors
- szerecsendió
- 20 g light füstölt sajt
Elkészítés
1. A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben teljesen puhára főzzük, úgy hogy kb. félidőben kiszedünk belőle néhány kisebb darabot, melyek még roppanósak. Ezeket nem fogjuk pépesíteni, ezeket félretesszük.
2. A megfőtt brokkolit kiszedjük és ugyanabban a vízben megfőzhetjük a tésztát is al dente állagúra.
3. A pisztáciát egy keverőgépbe tesszük és lisztes állagúra őröljük. Hozzáadjuk a puhára főzött brokkolit és ezzel együtt pépesítjük. Kiöntjük egy tálba és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Majd hozzákeverjük a sajt felét és a tejfölt is.
Az így kapott brokkolikrémet tálalásnál felmelegítjük és ráhalmozzuk a kifőtt tésztára. A tetejére tesszük a roppanósra főzött brokkolit, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és még egy kevés frissen őrölt színes borssal is.
1 adag (173 g) tartalmaz:
Energia: 309 kcal
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 11 g