2014.04.02.

Egyszerű és laktató leves a hétköznapokra.
Hozzávalók (4-6 személyre):
1 bögre tarhonya
1 db nagyobb vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
½ tv paprika
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 db kisebb méretű burgonya
víz
só
étolaj
őrölt fekete bors
őrölt köménymag
Elkészítés:
1. Egy lábosban kevés forró étolajon megpirítjuk a tarhonyát. Félidőben hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. A végén hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, őrölt köménymaggal ízesítjük.
2. Apró kockákra vágott paradicsomot, paprikát és forralás után burgonyát teszünk bele.
Tehetünk bele még sárgarépát is.
Ha a tarhonya és a burgonya is megpuhult, akkor elkészült a leves.