2016.02.28.
A forró krémleves még nagyon jól tud esni ilyen hideg időkben, de ahogy egyre közeledünk a március és a melegebb idő felé, már kell bele egy kis tavaszi feelinget is csempészni. Legyen egy kevés újhagyma. Hátha meghozza a tavaszt.
Hozzávalók (3-4 személyre):
500 g csiperkegomba
2 db újhagyma
1 ek. vaj
1 ek. zabpehelyliszt
só
őrölt fehér bors
zöldségalaplé
1,5 dl 10%-os főzőtejszín
1 csomó metélőhagyma
a tálaláshoz: teljes kiőrlésű kenyér és karikára vágott újhagyma
Elkészítés:
1. A gombát megtisztítjuk és lereszeljük a sajtreszelő kisebbik lyukán.
2. A vajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta a tisztított, karikára vágott újhagymát.
3.Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és elpárologtatjuk róla az összes vizet. Ezután megszórjuk a zabpehelyliszttel, rövid ideig pirítjuk, végül hideg alaplével felöntjük. Elkeverjük és kiforraljuk.
4. Ezután botmixerrel pépesítjük az egészet. Hozzáadjuk a tejszínt és ezzel is átforraljuk. A legvégén finomra vágott metélőhagymával is megszórjuk.
Pirított kenyérkockákkal és karikára vágott újhagymával tálaljuk.