2016.04.30.
Néha a legegyszerűbb receptek a legjobbak. Összegyúrod, kiszúrod és megsütöd. Ennyi. Persze márthatnád még csokoládéba is, de e nélkül is nagyon finom. Bárhová magaddal tudod vinni ezt a finom kis ropogtatni valót. Tízóraira, uzsira, vagy csak úgy. Alacsony szénhidráttartalom, finom ízek, mindez gluténmentesen.
Hozzávalók (kb. 30 db-oz)
125 g puha vaj
40 g eritrit
40 g xilit
1 csomag (5 g) Dr. Oetker Finesse természetes Bourbon vanília aroma
200 g rizsliszt
50 g kukoricaliszt
1 csipet só
1 db tojás sárgája
1 tk. sütőpor
2 ek. hideg víz
1 ek. natúr joghurt
Elkészítés:
1. A vajat az édesítőszerekkel és a vaníliaaromával habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, alaposan összekeverjük. Addig gyúrjuk, míg össze nem áll a tészta egy gyurma-szerű anyaggá. Ekkor gömböt formázunk belőle és 30 percre, fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe.
3. A hűtőből kivéve lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és karika formákat szúrunk ki belőle, melyeknek a közepét egy kisebb formával is kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Amikor kivesszük, még nagyon puha a tészta. Ahogy hűl ki, meg fog keményedni és finom ropogós lesz. Aki szeretné, az alját olvasztott csokiba is márthatja. Nekem már nem fért bele több kalória. De azért egy diétás forró csokit készítettem hozzá.
1 darab (12 g) tartalmaz:
Energia: 52 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g