2014.05.27.
Miért nem mákos guba? Egyszerű a válasz: mert nem szeretem a mákot. Ezért készítem inkább a túrós változatot, mely vanília pudinggal az igazi.
Hozzávalók (4 személyre):
kb. 7 db szikkadt kifli
500 g tehéntúró
8 dl tej
20 g vaníliás cukor
5-6 ek. kristálycukor
3 csipet őrölt fahéj
ízlés szerint mazsola
ízlés szerint Baileys
vanília ízű puding
Elkészítés:
1. A tejet felmelegítjük a cukorral. Belekeverjük a fahéjat.
2. A kifliket karikára vágjuk és néhány percig sütőben sütjük, hogy ropogósabbak legyenek.
3. Kivajazunk egy hőálló tálat és a cukros tejbe belemártva (vagy azzal leöntve) beletesszük a kifli karikákat. Baileys krémlikőrrel is nyugodtan meglocsolhatjuk a kifliket, nagyon finom lesz tőle.
Ha egy réteget leraktunk, akkor rászórjuk a túrót és ízlés szerint a mazsolát. Vaníliás cukorral megszórjuk, majd rátesszük a következő réteg áztatott kiflit is.
Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 30 percig sütjük. Ha elkészült, akkor vanília ízű pudingot csurgatunk a tetejére.