Desszertek
Túrós guba vanília pudinggal
2014.05.27.Miért nem mákos guba? Egyszerű a válasz: mert nem szeretem a mákot. Ezért készítem inkább a túrós változatot, mely vanília pudinggal az igazi.
továbbCsúsztatott palacsinta puncsmártással
2014.04.15.Remek desszert, ha valami igazán édesre vágyunk.
továbbDiabetikus zabpelyhes-csokis keksz
2014.04.02.Ha fogyókúrád ideje alatt valami finom csokis nasira vágysz, válaszd ezt a zabpelyhes-csokis kekszet.
továbbEpres-túrós hajdinapalacsinta
2014.03.19.Ajánlom ezt a palacsintát liszt-érzékenyeknek és fogyókúrázóknak is. A hajdinaliszt magas rosttartalmú (kétszer több rost van benne, mint a Graham lisztben), így jó hatással van az emésztésre. Emellett sok B1, B2, C és E vitamint is tartalmaz.
továbbFarsangi fánk rumos barackízzel és ”csokis álomfánk”
2014.02.19.Nagymama-féle szalagos fánk recept
továbbVaníliapudingos cupcake
2014.02.09.Nagyon jó muffin receptet kaptam, így gondoltam itt az ideje, hogy engedjek egy kicsit a cupcake őrületnek. Nem apróztam el, rögtön 70 db-ot csináltam. A muffin egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható. Tehetünk bele bármilyen pudingot, vagy akár darabokra tört csokoládét is.
továbbPanna cotta csillagánizsos-kakaós és kávés granitával
2014.02.02.Imádom a panna cottát, mert nagyon egyszerűen el lehet készíteni és mindig óriási sikert arat. A feltét lehet áfonya lekvár, vagy bármilyen gyümölcs is. Most viszont egy kakaós és egy kávés granitát készítettem hozzá.
továbbKörtés forralt bor (a felejtő)
2013.12.17.A forralt bor készítésnek egy egyszerűbb módját fedeztem fel. Előre megfőzöm a forralt bor fűszeres részét. (Ezt főzhetjük más gyümölcsökből is, például almából.) Ehhez a főzethez adagolom a bort. A főzet édeskés íze miatt magában is nagyon finom. A borhoz adva pedig itatja magát, így csak mértékkel fogyasszuk (kivéve, ha szeretnénk nem megtörténté tenni a napot - vagy legalábbis a saját emlékezetünkből törölni).
továbbMézeskalács ház készítése
2013.12.09.Karácsony közeledtével elég gyakran rám tör az érzés, hogy mézeskalács házat kellene készíteni. Ez sokáig csak egy gondolat maradt, mivel nagyon bonyolultnak képzeltem a megvalósítását. Most viszont találtam egy nagyon jó videót, ami lépésről lépésre bemutatja, hogy hogyan készítsük el a saját mézes kecónkat. Nagyon jó móka!
tovább